Stijging aantal AOW’ers vraagt om andere aanpak van werkgevers

Stijging-aantal-AOW’ers-vraagt-om-andere-aanpak-van-werkgevers
AOW

Wist je dat er in 2040 in Nederland 4,6 miljoen mensen recht hebben op AOW? Dat betekent dat op dat moment een kwart van de Nederlandse bevolking AOW-gerechtigd is. Als werkgever vraagt dit van jou een andere aanpak richting je oudere werknemers. In dit artikel vertellen we je daar alles over.

Sinds de Tweede Wereldoorlog is de bevolking in ons land sterk gegroeid. Daarnaast is ook de leeftijdsopbouw veranderd. In 1950 was bijvoorbeeld nog 8% van de bevolking 65 jaar of ouder, in 2070 wordt voorspeld dat dit 25% zal zijn. De verhouding tussen het aantal personen van 65 jaar of ouder en het aantal personen van 20 tot 65 jaar wordt daardoor alleen maar groter.

Dat het aantal 65-plussers al jaren flink stijgt, heeft natuurlijk te maken met de toegenomen levensverwachting. In 1950 kon een 65-plusser gemiddeld nog veertien jaar genieten van zijn AOW terwijl het CBS voorspelt dat dit in 2040 is gegroeid naar 22 jaar. De langere levensverwachting zorgt ervoor dat mensen langer willen blijven werken. Ze zijn nog energiek en willen langer actief deelnemen aan de maatschappij.

AOW

Maak pensioen plus werk mogelijk

Heb jij werknemers in dienst die 60 jaar of ouder zijn? Ga dan op tijd met ze in gesprek en bespreek met je werknemer of hij of zij langer wil doorwerken. Maak flexibel werken bespreekbaar zodat je langer kunt beschikken over ervaren medewerkers. Met specifieke werknemers wil je na pensionering graag blijven samenwerken. Uit ervaring weten we dat doorwerkers daar vrijwillig voor kiezen omdat ze het leuk vinden en trots zijn dat ze gevraagd worden langer te blijven.

Doorwerkregeling

De standaard arbeidsvoorwaarden voor werknemers houden geen rekening met de nieuwe status van de doorwerker, namelijk die van Pensioen plus Werk. Gelukkig is er nu de doorwerkregeling die voldoet aan de individuele wensen van partijen en perfect aansluit op alle wet- en regelgeving. Wil je meer weten over deze regeling? Neem contact met ons op via 085-864 07 09 of mail ons op info@doorwerkgroep.nl

Doorwerkregeling

Wij weten alles over doorwerken na pensioen

Als werkgever wil je graag met specifieke werknemers na pensionering blijven samenwerken. Op dat moment wordt de werknemer een doorwerker. Wij weten uit ervaring dat doorwerkers daar geheel vrijwillig voor kiezen omdat zij het leuk vinden en trots zijn als ze gevraagd worden nog even te blijven.

Pensioen plus werk

De standaard arbeidsvoorwaarden voor werknemers houden geen rekening met de nieuwe status van de doorwerker, namelijk die van Pensioen plus Werk. Gelukkig is er nu de doorwerkregeling die voldoet aan de individuele wensen van partijen en perfect aansluit aan alle wet- en regelgeving.

Wil je meer weten over deze regeling? Vul dan dit formulier in en ontvang de whitepaper met meer informatie.

    • Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement

Neem hier contact met mij op.

Samen op zoek naar de best passende vacature.