Langer doorwerken? Ja graag, zegt helft oudere werknemers

Veel werknemers denken aan vroegtijdig stoppen met werken en meer te genieten van het leven. De helft van het aantal werknemers in de leeftijdscategorie 45 tot 65 jaar geeft echter aan langer te willen doorwerken, liefst bij een kortere werkweek, bijvoorbeeld via een uitzendbureau voor 65 plus. Dat blijkt uit onderzoek van CBS en TNO onder bijna 60.000 werknemers in de leeftijd van 15 tot 75 jaar.

Liefst kortere werkweek

In 2019 lag dit aantal zelfs nog een stuk hoger. Toen gaf 77 procent van de ondervraagden aan langer te willen doorwerken. De vraag onder welke voorwaarden werknemers langer zouden willen doorwerken, wordt verschillend beantwoord. Het merendeel van de ondervraagden, 49 procent, geeft aan graag met minder uren of minder dagen per week langer te willen doorwerken.

Omstandigheden zijn bepalend

Als het financieel onaantrekkelijker wordt om door te werken of wanneer lichter werk mogelijk is, geeft 24 procent aan langer te willen blijven werken. Zo’n 20 procent geeft aan wel te willen doorwerken als hun gezondheid dat zou toelaten of als hun werk meer uitdaging zou bieden. Daarentegen is 23 procent vastbesloten hoe dan ook niet langer te willen werken.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden die wij als uitzendbureau voor 65 plus jou kunnen bieden om langer door te werken?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem hier contact met mij op.

Samen op zoek naar de best passende vacature.