Een oudere werknemer aannemen? Absoluut doen om deze 3 redenen.

oudere werknemer aanemen

Veel werkgevers vullen hun vacatures het liefst in met jonge kandidaten. Maar er zijn steeds meer ouderen die zelfs na hun pensioen aankloppen bij een uitzendbureau voor 65 plus omdat ze graag aan het werk willen blijven. En voor werkgevers is het heel aantrekkelijk om juist te kiezen voor een oudere kandidaat. Wij geven je 3 redenen waarom:

1. Flexibel inzetbaar

Gepensioneerden met een betaalde baan kiezen er bewust voor om door te blijven werken. Ze hebben vaak een actief leven waarbij de partner doorgaans ook nog werkt en eventuele kinderen al het huis uit zijn. Hun levensfase wordt gekenmerkt door rust en stabiliteit met weinig verplichtingen. Daardoor zijn ze uitermate flexibel inzetbaar. Een andere dag werken? Geen probleem. Wat langer of op onregelmatige tijden werken? Ook dat is voor oudere werknemers geen punt. Als werkgever is het daarom ideaal om via een uitzendbureau voor 65 plus een oudere werknemer aan te nemen. Daarmee kun je met je team je planning rond krijgen.

2. Betrokken

Iets betekenen voor de maatschappij, mensen ontmoeten en nieuwe contacten leggen, zijn vaak de redenen waarom gepensioneerden kiezen voor een betaalde baan. Werken geeft hen veel plezier. Daarnaast zijn doorwerkers niet snel van plan om van baan te wisselen en zijn ze loyaal aan hun werkgever. Die intrinsieke motivatie is precies wat je wil als werkgever: een betrokken werknemer met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.   

3. Financieel voordeel

Hoewel werkgevers vaak denken dat een jongere kandidaat goedkoper is dan een oudere arbeidskracht, ligt de werkelijkheid iets anders. Een werknemer die na zijn pensioen wil doorwerken, levert je als werkgever lagere werkgeverslasten op en gunstige voorwaarden. Daarnaast bespaar je op de personeels- en salarisadministratie want die regelen wij en voorkom je juridische werkgeversrisico’s. 

Is doorwerken na je pensioen ook wat voor jou? Of ben je werkgever en heb je binnen je bedrijf een vacature die je graag wilt invullen met een flexibele arbeidskracht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.

Neem hier contact met mij op.

Samen op zoek naar de best passende vacature.