Doorwerken na je pensioen biedt je veel flexibiliteit

doorwerken na je pensioen

André van Duin, Gerdi Verbeet, Erik Scherder, Erica Terpstra … en zo zijn er nog veel meer bekende Nederlanders die na hun pensioen blijven doorwerken. Maar ook in je eigen omgeving zie je steeds meer werkende ouderen. De afgelopen jaren steeg het aantal gepensioneerden met een betaalde baan naar 215.000 in 2020. Voor een deel heeft die stijging te maken met de vergrijzing. We worden steeds ouder dus zijn er meer ouderen die werken en zich inschrijven bij een uitzendbureau voor 65 plus. Daarnaast voelen de meeste ouderen zich ook nog vitaal en willen ze graag blijven werken. 

Ideale daginvulling

En waarom zou je het dan niet doen? Natuurlijk is het fijn om iets extra’s te verdienen om misschien je pensioengat aan te vullen. Maar het merendeel van de ouderen dat ervoor kiest na hun pensioen door te werken, geeft aan het vooral te doen om deel te blijven uitmaken van de maatschappij. Ze vinden het fijn contact te hebben met anderen en nodig te zijn. Bovendien willen veel gepensioneerden graag iets te doen hebben. Dan is een betaalde baan, vaak parttime via een uitzendbureau voor 65 plus,  een ideale daginvulling.

Voordelen

Doorwerken na je pensioen heeft bovendien ook een aantal voordelen . Zo kun je zelf kiezen welk werk je leuk vindt. Dat kan het werk zijn dat je altijd al deed, maar ook totaal iets anders. Daarnaast kun je als gepensioneerde zelf kiezen op welke dagen je wel en niet werkt. Die flexibiliteit is voor veel ouderen van grote waarde. Wil je wel door blijven werken maar ook tijd blijven houden voor je hobby? Dan plan je je werkdagen daar omheen. Of wil je wel een baan maar daarnaast ook op de kleinkinderen passen? Dan pas je je beschikbaarheid daar op aan. 

Is doorwerken na je pensioen ook wat voor jou? Of ben je werkgever en heb je binnen je bedrijf een vacature die je graag wilt invullen met een flexibele arbeidskracht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.

Bekijk voor meer inspiratie het interview in De 5 Uur Show met Marianne (80) en Dick (71) die volop genieten van hun werk.

Neem hier contact met mij op.

Samen op zoek naar de best passende vacature.